Bezpieczeństwo zakupów zapewnia Nextranet.pl

Cyfrowe gazety, czasopisma, książki i audiobooki od Reporterzy.info

Reporterzy.info
cyfrowa prasa i książki

główne menu

Partner nexto

Tak dziś jemy. Biografia jedzenia - ebook

44,99 42,74 zł (zawiera 5 % VAT)

  • EPUB (znak wodny)
  • MOBI (znak wodny)

Bee Wilson 

30.03.2020

polski

Sine Qua Non

978-83-8129-655-7

Opis:

Jeszcze nigdy nie mieliśmy tylu superfoods… i tylu rodzajów chipsów.

Jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego problemu z definicją jedzenia.

Czy wiesz, że na Islandii uprawia się banany, a w Danii jeszcze 30 lat temu nie znano czosnku? Za życia dwóch pokoleń dokonała się globalna zmiana. Tradycyjne diety oparte na ograniczonej liczbie składników ustąpiły miejsca najrozmaitszym modom i trendom, w mediach roi się od samozwańczych ekspertów żywieniowych, a my czujemy się coraz bardziej zagubieni. 

Część z nas korzysta z bogactwa, do którego wcześniej nie mieliśmy dostępu: smakuje egzotycznych ziół, zaopatruje się na ryneczkach i wymienia przepisami na wyszukane potrawy. Innych jedzenie powoli zabija: powoduje cukrzycę i problemy z sercem na skalę dotąd niespotykaną. Zdrowa żywność jest droższa i trudniej dostępna, a otyłość – paradoksalnie – coraz częściej idzie w parze z niedożywieniem.

Tak dziś jemy to pasjonujący reportaż o znikającej godzinie lunchu, sproszkowanych zamiennikach jedzenia takich jak Huel, braku czasu na gotowanie oraz rosnącej popularności weganizmu i Uber Eats. Jeśli chcesz się dowiedzieć, jak rewolucja żywieniowa wpływa na nasze zdrowie, relacje z ludźmi i otaczający na świat – ta książka jest dla Ciebie.

Bee Wilson - brytyjska pisarka kulinarna, dziennikarka i historyk. Autorka pięciu książek na tematy związane z jedzeniem. Współpracowała z takimi pismami, jak „The Guardian”, „The Sunday Times”, „The New Yorker”. Przewodnicząca Oxford Symposium on Food and Cookery.

Opinie o produkcie


Bądź pierwszą osobą, która doda opinię. Kliknij tutaj.
 
  100% gwarancji satysfakcji Możesz absolutnie bez żadnego ryzyka kupić wybrany produkt z naszej oferty. Chcemy przekonać Cię, że cyfrowe publikacje to przyszłość. Jesteśmy pewni, że ta forma publikacji przypadnie Ci do gustu, dlatego też dajemy 100% gwarancję. Dzięki temu możesz mieć pewność, że albo będziesz zadowolony z naszych produktów... albo zwrócimy Ci pieniądze.
Kup Tak dziś jemy. Biografia jedzenia - ebook
Forma zakupuCena

Tak dziś jemy. Biografia jedzenia - ebook

44,99 42,74 zł (zawiera 5 % VAT)
    • EPUB (znak wodny)
    • MOBI (znak wodny)

Twój koszyk

Koszyk jest pusty.
Czytniki w SUPEROFERCIE

Nowości

  1. 1.Poza czas i przestrzeń
  2. 2.Chudnij z indeksem glikemicznym
  3. 3.Twoje wspaniałe życie
  4. 4.Poczuj grunt pod nogami. Jak uciec z pułapki samorozwoju
  5. 5.Biblia waginy
  6. 6.Łagodna dyscyplina. Jak wychować samodzielne, empatyczne i szczęśliwe dzieci
  7. 7.Tajniki magii świec
  8. 8.Sekret grzecznego psa
  9. 9.Księga urody czarownicy. Magiczne sposoby na dbanie o ciało i duszę
  10. 10.Schudnij bez diety. Życie bez liczenia kalorii

Najchętniej kupowane

  1. 1.Mamo, chcę kupę! Jak skutecznie nauczyć malucha robić siku i kupę tam gdzie trzeba
  2. 2.Chleb. Domowa piekarnia
  3. 3.Biblia waginy
  4. 4.Ludzie. Krótka historia o tym, jak spieprzyliśmy wszystko
  5. 5.Hipnoza dla początkujących. Sięgnij do nowych poziomów świadomości
  6. 6.Instrukcja obsługi faceta
  7. 7.Miodzio! Jak założyć ul, hodować pszczoły i produkować własny miód
  8. 8.To Twoje życie Pokochaj je
  9. 9.Droga artysty. Jak wyzwolić w sobie twórcę
  10. 10.Rozwój mocy parapsychicznych dla początkujących. Prosty przewodnik po sposobach rozwijania i wyzwalania umiejętności mentalnych